Amsterdams Glorie: ’t Lievertje

Middenin de Kalverstraat, op Spui nummer 7 om precies te zijn, zit bloemist ’t Lievertje. Al ruim 40 jaar proberen ze iedereen die bij hen een bossie komt kopen, te laten vertrekken met een glimlach. En dat lukt ze wel.

Inmiddels wordt de zaak gerund door Mischa, die het zo’n 13 jaar geleden van zijn vader Kees overnam. Maar het was voor Kees niet ’uit het oog uit het hart’: hij is nog regelmatig bij de zaak te vinden en brengt met de auto bestellingen buiten de stad rond. Daarnaast krijgt Mischa hulp van Nel, die bestellingen rondbrengt op de brommer (wat nog bést lastig kan zijn zo middenin ’t centrum zoals je in de video kan zien…).

De mensen die ’t Lievertje niet kennen zijn volgens Mischa soms nog wat huiverig: ze gaan er vanuit dat een bloemist die op zo’n toplocatie peperduur is. Maar dat klopt niet, en dat is misschien ook wel het geheim van ’t Lievertje: eerlijke prijzen én elke klant wordt met evenveel liefde en aandacht behandelt. Alhoewel de ene klant toch écht de ander niet is…

Zo heeft Mischa in die jaren op het Spui aardig wat bijzondere dingen meegemaakt. Van mannen die bloemetjes halen voor niet alleen hun vrouw, maar ook hun minnares, tot aan een bestelling rozen ter waarde van tweeduizend euro die bezorgd moest worden aan een jongedame om de liefde te verklaren, maar die door haar geweigerd werd. Sta je dan, de hele ochtend gratis rode rozen weg te geven!

Niet alleen maakt Mischa leuke dingen mee bij ’t Lievertje, hij er trots op dat hij nog steeds met zijn vader mag werken. Het kan soms lastig zijn en niet het meest ideaal, maar bovenal blijft het een familiebedrijf en is het uitzonderlijk dat Mischa nog kan werken samen met zijn vader Kees.

In de video laat Mischa ons zien hoe geen dag hetzelfde is bij bloemist ’t Lievertje, bekijk het hier!