De Buurt – Floor von Dülmen Krumpelmann & Cristel Ball X FanClub Centrum

Vanaf vrijdag 31 maart is in The Cristel Ballroom Gallery op de Geldersekade 58 de expositie ‘De Buurt’ te zien: een ode aan, én nieuw perspectief op de eeuwenoude Nieuwmarktbuurt. 

Dit deel midden in het centrum staat vol markante gebouwen, zowel oud als nieuw, die onlosmakelijk met de buurt zijn verbonden. Panden die de moeite waard zijn om eens stil bij te staan en écht goed naar te kijken. Soms vallen je dan dingen op die je nooit eerder hebt gezien. 

Kunstenares Floor von Dülmen Krumpelmann heeft een aantal van deze gebouwen vereeuwigd op papier, waar Cristell Ball sieraden bij heeft gemaakt. Naast dat je deze kunstwerken kan bekijken in de galerie, kan je hier ook een plattegrond ophalen waarmee je een wandeltocht kan maken langs alle panden. Extra leuk: je kan dit ook doen met Floor en Cristel op je oortjes, want er is ook een audiotour van opgenomen. 

Deze vind je hier:

Liever niet lopen maar wel benieuwd? We hebben de hele tour ook in videovorm! Die bekijk je hieronder. 

Floor von Dülmen Krumpelmann tekent al sinds dat ze klein is en illustreert voor verschillende bladen, boeken en nog veel meer. Cristel Ball is sieradenontwerper, DJ en heeft een eigen galerie op de Geldersekade 58.