Een blokje kunst met Cathelijne: The Cristel Ballroom

Kunst is in Amsterdam overal te vinden. In ‘Blokje Kunst met Cathelijne’ laat Cathelijne Blok je zien wat voor parels je kan vinden in het centrum. Cathelijne Blok is kunsthistoricus, schrijfster én oprichter van kunstcollectief The Tittymag. Een duizendpoot die ook nog tijd vrij maakt om samen met ons op zoek te gaan naar de mooiste culturele activiteiten in Amsterdam.

The Cristel Ballroom

In deze eerste aflevering nemen we een kijkje in the Cristel Ballroom van galeriehoudster Cristel. Cristel is een creatieve geest en op allerlei vlakken actief, in de gallery by day en als DJ by Night. De galerie zit op de Geldersekade 58 waar je altijd even binnen kunt lopen. Iedereen is welkom en krijgt een drankje in de wijnbar.

Verschillende verhalen

De expo ‘Keepers of the Privy Seal’ is nu te zien tot eind februari. Hier toont Cristel de sieraden die ze speciaal ontworpen heeft op basis van de kunstwerken die tentoongesteld worden. De portretfoto’s waarop de kunstenaars de sieraden dragen, maken het verhaal compleet.

Vader

Het meest bijzondere werk dat er hangt is gemaakt door de vader van Cristel, het enige dat hij ooit heeft gemaakt. Inmiddels lijdt hij aan een spierziekte. Een deel van de opbrengst van de verkoop van alle kunst in deze expositie gaat dan ook naar onderzoek naar spierziektes.