Het Centrum van Eke Bosman: De hotspots van Amsterdam volgens Snackspert

Misschien zegt de naam Eke Bosman je niet zo veel, maar van de naam Snackspert heb je ongetwijfeld wel eens gehoord. Met zijn ongezouten mening vertelt hij menig Amsterdammer (ruim 102.000 volgers), waar je lekker kan eten. En in ‘Het Centrum van’ laat hij niet alleen zijn favoriete plekken zien, maar geeft hij ook een uitgebreide review zoals je van hem gewend bent én vertelt hij wat over de achtergrond van de spots. Daarnaast neemt hij ons ook mee naar een niet food-gerelateerde plek die voor hem erg belangrijk is, namelijk Club Prime op het Rembrandtplein, waar hij als jonge jongen in 2011 Ajax kampioen zag worden. 

Hét broodje van 2022
De tour door het centrum start bij CHUN waar je volgens Elke terecht kan voor dé snack van 2022: het broodje ribeye bulgogi. Een heerlijk getoast broodje ribeye met een Koreaanse marinade en een gekookt ei. Je moet er even voor in de rij staan, maar dan heb je ook wat.

Oud vertrouwd
De volgende stop is de McDonald’s op de Nieuwendijk, die het dichtst bij het Centraal Station ligt. Hier ging Eke vroeger als kleine jongen een bodem leggen, wanneer hij met zijn gezin een dag ging winkelen in de binnenstad. Daarnaast stelt de McDonalds nooit teleur. Totdat je klaar bent met eten en teleurgesteld bent in jezelf dan… (Eke’s woorden).

Liefde gaat door de maag, maar Eke is Ajax fan in hart en nieren
Onderweg naar het laatste broodje maken we nog een tussenstop waarbij hij ons meeneemt naar een prachtig moment dat Eke beleefde voor Club Prime op het Rembrandtplein, toen Ajax in 2011 kampioen werd. Deze kant kenden we nog niet van de Snackspert, leuk om te zien dat hij ook andere passies heeft waar wij heel blij van worden.

Terug naar de broodjes, we sluiten af met wat volgens Eke dé hit van 2023 gaat worden, namelijk een broodje van Zero Zero op de Nieuwe Spiegelstraat. Om de hoeveelheid vlees van de dag een beetje te compenseren kiest hij voor een broodje melanzane. Dit knapperige broodje wordt rijkelijk belegd met een tomatentapenade, mozzarella, aubergine en natuurlijk mag de parmezaanse kaas niet ontbreken… Goddelijk. 

Wat het centrum van Amsterdam voor sterrenbeoordeling krijgt? Zeker de maximale scoren, want de stad zit vol met heerlijke zaakjes.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+