Het Centrum van Ron Simpson

Ron Simpson is in da building, nou ja, in da centrum. In deze aflevering van ‘het Centrum van’ onthult hij voor Fanclub Centrum de geheimen van het Amsterdamse nachtleven. Sta je het ene moment nog met een perfecte Negroni in je hand, het andere moment trek je gratis een vette snack uit de muur bij de Febo (er schijnt een geheime knop te zijn!) Een stad met vele gezichten, voor ieder wat wils. Of zoals Ron het zegt: “Amsterdam is een werelddorp, het is zo klein dat je overal naartoe kan lopen en iedereen kent. Tegelijk kan je het in één adem noemen met Parijs, Londen, Amsterdam… Dat vindt iedereen normaal.”

De tocht van de favo plekken van Ron begint op ’t Leidse, waar hij ons meeneemt naar de Jimmy. Na een paar dansjes, drankjes en een shout out van de DJ lopen we via de nieuwe culi hotspot Mesiba (dat in het Hebreeuws “feestje” betekent) door naar, letterlijk, het volgende feestje: cocktailbar/restaurant Lolo, een pareltje op de Warmoesstraat. 

De bar annex Italiaans restaurant heeft een indoor binnentuin, inclusief wensfontein. Via de achteruitgang kom je terecht op de Wallen. Kijk wel uit dat je niet struikelt over de ‘gouden tieten’ in de grond. Dit beeldhouwwerkje op het Oudekerksplein is gemaakt door een anonieme kunstenaar. Om de hoek, in de Trompettersteeg vind je nog zo’n knap staaltje straatkunst, een muurschildering van ons stadswapen gemaakt door Amsterdam Street Art. Precies dat vindt Ron zo mooi aan deze stad: “je weet nooit wat je gaat tegenkomen.” Na een korte tussenstop op “onze” Dam bezoeken we een van de mooiste rooftopbars van Amsterdam: Mr. Porter in het W.  Een spectaculair uitzicht op onze adembenemende stad!