Parel: tattooshop The 9 Muses

’Sorry we are fully booked’ luidt het bordje dat dagelijks bij de ingang van de tattooshop The 9 Muses hangt. De geboren en getogen Amsterdamse creatieveling Bodine opende haar zaak op de Nieuwe Nieuwstraat tijdens corona, en zit eigenlijk altijd wel volgeboekt. En komt er een keer lastminute een plekje vrij? Dan wordt het bordje weggehaald en is die plek zó weer gevuld – da’s een voordeel van middenin ’t centrum zitten.

Bodine wilde niks liever dan een eigen zaak in de binnenstad, omdat ze vaak ook gastartiesten uit het buitenland krijgt. Dan is een plek middenin de stad natuurlijk het allerleukste. Dat ze daardoor ook elke ochtend haar ‘voortuintje’ even ‘peuk-vrij’ moet vegen, neemt ze voor lief. Volgens haar is de stad ook ‘gewoon heel ranzig’. En daar heeft ze een mooie oplossing voor: iedereen moet in de zaak slippers dragen. Eigenlijk vooral omdat het lekker huiselijk is – je brengt toch als snel een dagdeel door in de shop – maar óók omdat die ranzige stadsschoenen dan niet verder dan het eigen gecreëerde ‘halletje’ komen.

Naast het ontwerpen en zetten van tattoos, schildert Bodine ook. Haar hele shop hangt vol met eigen werk (en andere bijzondere dingen die ze verzameld heeft). Ook hier heeft ze talent voor, in 2022 deed ze zelfs mee aan het televisieprogramma Project Rembrandt.

Bodine’s creativiteit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Haar vader was altijd al kunstenaar en had een atelier in de oude tramremise in West, waar nu o.a. de foodhallen zitten. “Ik weet niet of dat echt genetisch overgedragen kan worden, dat je artistiek of creatief bent, maar het wel heeft mee gespeeld” aldus Bodine. Haar droom van tatoeëren ontstond pas toen ze floormanager werd van een tattooshop en geïnspireerd raakte om dat ook te doen. Al met al: een parel in onze binnenstad.