Vintage walhalla: L’étoile de Saint Honoré

Aan de gezellige Nieuwe Spiegelstraat kunnen liefhebbers van mooie spullen hun hart ophalen aan antiek, kunst, horloges en…tassen! Gucci, Prada, Chanel en Hermès, in vintage walhalla L’étoile de Saint Honoré vind je de mooiste designertassen en accessoires uit het hogere segment.

Anders dan bij nieuwe tassen, hebben de vintage modellen vaak een interessant verhaal, dat medewerkster Livvy dan ook van elk item kent. Wat dacht je van Louis Vuitton’s Noé tassen, waarin je vijf champagneflessen kan meenemen? Of de Louis Vuitton Speedy, speciaal ontworpen voor Audrey Hepburn? “De uniekste parel op het moment is wel de zeldzame Birkin Weekender Bag die voor 11 250 euro in de winkel ligt.” Niet zo gek dus dat deze tas alleen met handschoenen aan uit de vitrine wordt gehaald, wanneer geïnteresseerde kopers de met de hand gestikte tas met het glimmende gouden slotje van dichtbij willen bekijken…

Livvy is zelf echt een “Chanel meisje”. Zo is ze helemaal verliefd op de 2.55 flap bag, “een all time classic”. Deze tas met 24 karaat gouden hardware heeft een speciaal vakje om liefdesbrieven in te verbergen en is één van de eerste tassen die Coco Chanel heeft ontworpen. Als er nieuwe tassen binnen zijn, gaan Livvy en haar collega’s al eerder naar de zaak om even te kijken of er nog iets leuks voor hen bijzit.

Zo’n tas is voor velen natuurlijk wel een hele investering. “Mensen sparen lang voor een speciale tas en hebben hem vaak al lang op het oog. Daar willen ze nog wel tien of twintig jaar mee doen. Ik vind het daarom heel leuk om zoiets dan aan hen mee te geven.”

Mocht zo’n aankoop nog een brug te ver zijn voor je, dan kun je altijd even langskomen om gewoon een kijkje te nemen. Want het Tasjesmuseum is er misschien niet meer, maar L’Etoile de Saint Honoré komt aardig in de buurt!